Goodio, - den ultimata råchokladupplevelsen!
Goodios råchokladsorter älskas både i Norden och i andra länder. Dessa fantastiska och läckra råchokladplattor tillverkas för hand i en liten chokladfabrik i Finland. Men hur startade det?
– Året var 2010 då jag började optimera min hälsa och mitt välmående med hjälp av kosten. Samtidigt blev jag bekant med råchoklad och kakao. Det var en helt otrolig insikt när jag förstod att ett av världens populäraste godis också kunde vara nyttigt, med små förändringar förstås, berättar Goodio-chokladens “fader” Jukka Peltola.
- Vid den här tiden saknade marknaden alternativ för nyttigare choklad och därför började jag tillverka egen choklad. Snabbt förstod jag att även andra kunde bli lyckliga av ett bättre och nyttigare alternativ och så var verksamheten plötsligt i full gång!
Hur skiljer sig Goodios choklad från andra chokladsorter på marknaden?
– Det beror förstås på vad man jämför med men vi arbetar passionerat med att kontinuerligt utveckla och förbättra våra produkter men också att påverka branschen överlag. Vi kombinerar våra starka värden och goda smak med exceptionell design. Vi tänker holistiskt när det gäller våra produkter. Miljövänlighet, hälsa och positiva effekter för samhället är aspekter som gäller före pengar. Vi strävar efter att optimera råämnenas hälsofördelar samt transparensen i hela produktionskedjan. På detta sätt kan vi försäkra oss om att råämnenas produktion uppfyller våra kvalitetskrav och att den är rättvis så att odlarna får en rejäl ersättning för sina produkter, tillägger Peltola.
Jukka, grundaren till Goodios chokladfabrik, avslöjar att hans favoritchoklad varierar från dag till dag och utifrån situation: - Om jag måste välja en så är det nog Pure Nacional 80 %. Den har en intressant mångfaldig smak som tar mig direkt tillbaka till kakaons rötter. Naturligtvis känner jag igen kakaons specifika och unika karaktär som kommer från odlarnas positiva inverkan.
Goodio-chokladsorterna har fantastiska framtidsutsikter.
– Vi utvecklas hela tiden till att bli mera transparenta och erbjuder choklad som en lyxig smakupplevelse som har betydelse. Med hjälp av teknologi och virtuell verklighet vill vi kunna erbjuda våra kunder en chans att besöka vår chokladfabrik och kakaoodlingar, berättar Peltola.
På Goodio vill vi göra mera bra saker, på en konkret nivå. Det kant.ex. innebära att för varje såld chokladplatta kan ett barn i Sierra Leone gå i skola under en viss period. Varje köpbeslut kan konkret, positivt, påverka någon annans liv.
Goodio utvecklar sitt koncept kontinuerligt med nya produkter och tjänster där den välgörande aspekten spelar en central roll. När vår portfolio ökar kommer vi fortsätta sprida det goda även till nya marknader. Vilket medför nya jobb för flera fantastiska människor. Tillväxten sker på många plan, berättar en nöjd Jukka Peltola.
Goodios handgjorda chokladsortiment utökades i år med glutenfri havrechoklad.